Yaşam Foods Manifesto

22-10-2021 11:54
Yaşam Foods Manifesto

Aynı Çatının Altında ( Yaşam Foods Manifesto )

 

Biz, Yaşam Foods olarak, hayvanlara karşı zulmün karşısında olmak ve onların refah standartlarını geliştirmeye katkıda bulunmak için Alsancak'ta kurulan bir işletmeyiz. 'Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğarlar, aynı var olma ve saygı görme hakkına sahiptirler.' Bu felsefe ile yola çıkıp, insanların varolan alışkanlıklarını kırmak ve beslenme tarzlarını değiştirmek için tamamen bitki bazlı alternatif bir mutfak öneriyoruz. Amacımız bu alternatif mutfağın Türkiye'nin yerel mutfağı olması ve diğer her türden hayvansal mutfakların önüne geçip Türkiye'nin bitki bazlı beslenmeye dönüşümüne bir nevi aracı olması. Ayrıca vegan beslenme biçiminin dünyanın en lezzetli ve sağlıklı mutfağı olduğunu göstermek veya bu mutfağa evrilmesi için gerekli tüm çabaları göstermek de amaçlarımızdan bir tanesi.

 

Hayvanları seviyoruz, tabağımızdaki yemeğimizi de seviyoruz ve bu tabağı bitkisel beslenmenin tüm faydaları ile kapımızdan içeri giren herkes ile paylaşmayı da çok seviyoruz. Sadece veganlar veya vejetaryenler ile değil; daha büyük bir hevesle, özlemle, bunu et yiyenler ile paylaşmak ve onlara zulümden ve sömürüden yoksun yemeği sunmak, onları ikna etmek veya denemelerine fırsat vermek bizim tutkumuz ve görevimiz. Tüm bu deneme ve çabaların iki kaynağı var: sevgi ve ondan türemiş şefkat.

 

Giderek daha çok insan vegan veya bitkisel bazlı beslenmeye geçiyor. Bunun ana nedenlerinden ilki elbette yukarıda dillendirdiğimiz gibi ahlaki. İkinci nedeni ise tamamen sağlığa faydaları, ki tüm bu faydalar pratik olarak sonsuzlar. Biriken enerjiden tutun da, gençleşmiş deriye, iyileşmiş sindirim sisteminden, bilişsel ve odaklanma sorunlarının azalmasına, neredeyse tüm fiziksel, zihinsel ve ruhsal sorunların çözümünde etkili bir beslenme.

 

Vegan bir işletme olarak sorumluluğumuz; insanlara, etik değerler başta olmak üzere, tüm bu sağlıksal faydalarını anlamalarını ve buna minnettar kalmalarını sağlamak için yardım etmek. Elbette burada sadece insan esenliği sözkonusu değil, onunla beraber veya onu sağlayarak yaşamın öznesi olan dünyadaki her hissedebilir canlının yaşam standartlarını yükseltmek sözkonusu. Tüm hissedebilir canlılar aynı içkin değere sahiptir. Keyfi olarak atadığımız değerler bu içkin değerin yerini alamaz. Hiçbir hissedebilir varlık kimsenin malı ve kaynağı olamaz.

Kibarlık ve şefkatli olmak bu yüzden bir erdemdir. Tüm canlılara karşı olabildiğince yüksek bir farkındalıkla yaklaşmak ve olabildiğince az zarar vermek erdemlerin en büyüğüdür. Her türlü aşağılama, karalama, çevresel duyarsızlık, doğaya karşı saygısızlık, insana karşı nefret bu erdemin hiçbir şekilde yanında yer alamaz. Yaşam çoğuldur ve birliktelik ile mümkündür. Onu erdemli hale getiren bu değerlerdir.

Gelin hep beraber bu güzel dünyayı bu yaşam ağacının altında toplayalım!

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.